Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η κατάρα του Μπετονιού

Θεσσαλονίκη, 9 Μαϊου 2015

Τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Ξάνθη μετά από ένα γαμάτο live Blind Guardian...

Mέσα στην πόλη ακόμα οι τέσσερις θυμούνται και χαζογελούν (που να 'ξεραν) με την περιπέτεια που είχαν φίλοι τους μερικές μέρες πριν, πηγαίνοντας σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου όταν πήραν τον δρόμο της επιστροφής σχεδόν έμειναν από βενζίνη. Επίσης μιας και το θέμα ήταν θα live κορόιδεψαν την εμφάνιση του τραγουδιστή των Avatar που έπεινε μπύρα από ένα μπιτόνι πετρελαίου πριν μερικά χρόνια... και κάπως έτσι έπεσε πάνω τους η κατάρα του μπετονιού!



Βγαίνοντας από την πόλη λένε να βάλουν βενζίνη αλλά για να μην βγουν πολύ εκτός δρόμου λένε ότι μπορεί να βρουν και κάνα βενζινάδικο με πιο φτηνή τιμή προς τα έξω. Η γκαντεμιά της βραδιάς έχει ήδη αρχίσει με κάτι πολύ απλό. Όλα τα φανάρια που έβρισκαν ήταν κόκκινα, ή μάλλον καλύτερα γινόταν κόκκινα όταν τα έφταναν. Μήπως ήταν αυτό ένα σημαδί?

Καθώς η αναζήτηση για βενζινάδικο είχε από ώρα ξεκινήσει, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πρώτη πινακίδα που βρήκαν για έξοδο από την Εγνατία στα Λαγκαδίκια και στο χωριό "Προφήτης". Έτσι ο Νικ aka "GPS" που καθοδηγούσε τον άλλο οδηγό Νικ aka "The Driver" είπε το εξής μετά από μια πινακίδα που έλεγε ότι υπάρχει βενζινάδικο στα 500m: "Φαντάζεστε να δούμε στα 500 μέτρα πινακίδα που να λέει βενζινάδικο στα 3 χιλιόμετρα!"... και έτσι κι έγινε! Φτάνει το αμάξι μετά από πολλές στοφές στους creepy και άδειους επαρχειακούς δρόμους που μόνο αλεπούδες! περνάνε τα βράδια σε ένα αρχαίο βενζινάδικο και λίγα μέτρα μετά από την είσοδο του υπάρχει όντως η περίφημη πινακίδα της προφητίας! Βενζινάδικο στα 3 χιλιόμετρα! Αναστροφή και πίσω.

Γελάει η παρέα και λένε εντάξει δεν μπορεί το επόμενο θα είναι ανοιχτό. Το ταξίδι συνεχίζει και ο επόμενος κοντινός προορισμός είναι η Ασπροβάλτα. Εν το μεταξύ δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους και το σκηνικό άνετα θα μπορούσε να είναι ταινία τρόπου τους Stephen King. Ασπροβάλτα λοιπόν και αφού είχαν δοκιμάσει το διαδίκτυο και κάθε εφαρμογή που σχετιζόταν με βενζινάδικα στο Android. Τίποτα. Τιμές βρήκαν αλλά κανένα που να διανυτερεύει εκεί κοντά. Βγαίνουν και Ασπροβάλτα τίποτα. Οπότε ξανά στον δρόμο.

Ν.Κερδύλια ο επόμενος προορισμός και καθώς συζητάνε λένε σιγά μην είναι ανοικτό και το επόμενο και μόλις το περνάνε βλέπουν φώτα! Δεν μπορεί τόση ατυχία; Δεν υπήρχε επιστροφή πια. Έπρεπε να βάλουν της ελπίδες τους και να προχωρίσουν. Πέρασαν και τα κερδύλια. Μπήκαν μέσα στην μικρή πεδιάδα στο πλάι του Παγγαίου όπου και εκεί ένας αυτόματος πωλητής πήγε να τους φάει λεφτά μιας και το στόμιο του ήταν ένα απίθμενο κενό και το σύστημα δεν λειτουργούσε. Για μια στιγμή οι παρέα σκέφτηκε να παρατήσει αυτό τον άθλο και να καβαλήσει ένα διερχόμενο λεωφορίο με προορισμό την Κομοτηνή αλλά τελικά συνέχισαν μέχρι την Καβάλα.

Όπου φυσικά και εκεί μετά από 10 βενζινάδικα δεν βρήκαν κανένα ανοικτό και ένα που είχε μόνο αυτόματο πωλητή δεν έπρνε τα χρήματα! Φυσικά όμως ο ιδιοκτήτης είχε φροντήσει για την διασκέδαση των φίλων... ηχεία με τέρμα λαϊκά στις 4:30 το πρωί. Βενζίνα... πουθενά. Η αποστολή έμοιαζε με Mission Impossible καθώς κρύος ιδρώτας περιέλουζε τον οδηγό που προσπαθούσε να τα καταφέρει ώστε να φτάσουν μέχρι τον Νομό Ξάνθης όπου εκεί σίγουρα θα έβισκε τουλάχιστον 2-3 ανοιχτά επί 24 ώρου βάσης βενζινάδικα. Κάπου εκεί ήταν που ένα από τα άλλα παιδιά ονόματι Χριστόφορος ανέφερε την ιστορία του Αγίου Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών. Έτσι ακόμα κι εγώ ο άθεος χρονικογράφος αυτού του κοσμοιστορικού συμβάντος πίστεψα ότι μια ανώτερη δύναμη τσούλησε το αμάξι αυτό στην ασφάλεια του καταραμένου Νομού. Κατάρα με κατάρα μάλλον αλληλοεξουδετερώνονται.

Επιτέλους Βανιάνο και Πετροχώρι σωθήκαμε! Το "Las Viadas" είναι ανοικτό. Το αμάξι τρώει κυριολεκτικά τις τελευταίες σταγώνες βενζίνης και το αμάξι ίσα που μπαίνει μέσα στον σταθμό. Refuel and ready to go! Η κατάρα έσπασε μετά από πολλά βενζινάδικα και τον τρόμο στον δρόμο. Ερημιές και κιτρινοπά φώτα άρχισαν να χάνοντε καθώς μπροστά τους είδαν την "Mordor"(ονομασία της Ξάνθης από τους ντόπιους γιατί το ρολόι και ο καιρός θυμίζουν LOTR) να ορθώνεται.

P.S. Το GPS έδειχνε "Όλο ευθεία"! :P

THE END




Δεν υπάρχουν σχόλια: