Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

The Glorious Return of the Wolf

Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα. Απαλλάχτηκα επιτέλους από ένα μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό βάρος. Σήμερα είμαι ελεύθερος να ξαναχτίσω τον εαυτό μου και να επιδείξω πως με τις πράξεις μου είμαι "far beyond greater". Είμαι πολύ χαρούμενος και εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες καλή τύχη και ευτυχία. Νιώθω δημιουργικότητα στον αέρα οπότε μάλλον σύντομα θα υπάρχουν νέες αναρτήσεις!

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Psychedelic Period



Αναρωτιέμαι τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γιατρικό στην ασθένεια μου?Πήγα λοιπόν και άρπαξα από το ράφι το βαζάκι που έγραφε "Λογική" γιατί εξ αρχής αυτό μου φάνηκε λογικό.Σιγά σιγά το άδειασα όλο αλλά ξαφνικά έπαψα να νιώθω και τρόμαξα τόσο που με έπιασε λόξιγκας.Την άλλη μέρα είπα να δοκιμάσω το βαζάκι που έγραφε "Συναισθήματα".Για άλλη μια φορά κάτι παράξενο συνέβη...ένιωσα σαν να μην χωράω στο σώμα μου και μ έπιασαν τα κλάματα.Τα πάντα γύρω μου ήταν αλλόκοτα μεγάλα και έντονα.Μετά από μια μέρα μου πέρασε κι αυτό.Τρίτη μέρα τρίτη απόπειρα και είπα να δοκιμάσω την "τέχνη".Νομίζω πως τελικά αυτό το μαγικό βαζάκι έχει ακριβώς ότι ψάχνει και ότι ποθεί η ψυχή μας.Έτσι νομίζω δηλαδή...

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δόμηση

Ένας άνθρωπος κάποτε βρέθηκε μόνος τους στις ερημιές.Και σαν έφτασε η νύχτα προσπάθησε να βρει κατάλυμα αλλά δεν μπόρεσε οπότε έμεινε ξύπνιος μέχρι το πρωί.Δεν ξεκουράστηκε όσο έπρεπε.Είπε ο άνθρωπος από μέσα του ευτυχώς που έζησα και δεν αρρώστησα καν,αλλά πρέπει να βρω υλικά να φτιάξω ένα σπίτι.Έτσι μάζεψε ξύλα και με όση δύναμη του απόμεινε έχτισε ένα μικρό στέγαστρο ίσα ίσα για να μην βρεχόταν αν βρέξει και για να μην τον πιάνει ο αέρας.Ο άνθρωπος αυτός ευτυχώς ήταν προνοητικός γιατί αλλιώς θα έπρεπε να βραχεί από τη βροχή και τότε να σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να επηρέαζε την υγεία του.Την άλλη μέρα ο άνθρωπος σκέφτηκε ότι εφόσον έφτιαξε αυτό το μικρό κατάλυμα θα έπρεπε να φτιάξει κάτι που θα του επέτρεπε να κινείτε περισσότερο.Οπότε έχτισε μέσα σε κάποιες μέρες μια καλύβα δίπλα στο αρχικό προστατευτικό του γιατί χρειάστηκε μέρες να τελειώσει την κατασκευή του.Μετακινήθηκε στην καλύβα όταν αυτή ετοιμάστηκε και από τότε που βολεύτηκε έγινε απρόσεχτος σε ότι βελτίωση έκανε.Οπότε μια μέρα η καλύβα έπεσε και τον πλάκωσε και όλα μηδενίστηκαν.

Έτσι ακριβώς είναι και ο κόσμος.Χρειάζεται σταδιακό σχεδιασμό και ομαλή μετάβαση από το τίποτα στο κάτι.Αλλιώς ότι γίνεται είναι μια προχειροδουλειά η οποία μια μέρα θα μας πλακώσει.Και άντε πάλι απ'την αρχή.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η διαδικασία ανανέωσης της Αντίληψης μέσω της σύγκρουσης

Η έπαρση ή η προσωρινή αλαζονεία ενός συγκροτημένου ανθρώπου μπορεί να φέρει σύγκρουση.Η σύγκρουση με την σειρά της τριβή,σύγκριση και ανανέωση.Όταν ολοκληρωθεί η σύγκρουση ο συγκροτημένος άνθρωπος είναι πάλι ταπεινός.Έτσι θα σκεφτεί τα λάθη του και θα διορθώσει τις αδυναμίες του.Και ο κύκλος συνεχίζεται για πάντα ώστε ο άνθρωπος να ανακαλύψει την πραγματικότητα του σύμπαντος και όχι αυτή του μικρόκοσμου του.

Σημειώσεις:
1)Η σύγκρουση σοκάρει και ξεβολεύει αυτούς που ζουν στον μικρόκοσμο τους.
2)Η σύγκρουση είναι θεμελιώδης διαδικασία του σύμπαντος υπεύθυνη για κάθε δημιουργία και καταστροφή.Μιας και το πιο σταθερό πράγμα στο σύμπαν είναι η αλλαγή.
3)Η εναλλαγή της αλαζονείας και της ταπεινότητας είναι ένδειξη ικανότητας προσαρμογής και τις πιο πολλές φορές οδηγεί σε συνειδητοποίηση καταστάσεων.
4)Η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζεται ή περιορίζεται από την κρίση του ατόμου.Αντιθέτως το βοηθά να περάσει από την υποκειμενικότητα στην σχετική αντικειμενικότητα.

Ego

Είμαι ένας φιλόσοφος δίχως αναγνώριση είμαι "μικρός" και κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά. Αλλά τι είναι σοβαρότητα; Ποιος μπορεί ή έχει την αυθεντία να προσδιορίσει αυτή την λέξη. Πολλές φορές επειδή σκέφτομαι με αγνοούν,με κοροϊδεύουν και σίγουρα δεν με καταλαβαίνουν. Άνθρωποι...βγήκα από την σπηλιά και είδα τον Ήλιο αλλά είμαι μόνος...
Μεγάλο και βαρύ το τίμημα αυτό. Να θες να ελευθερώσεις ανθρώπους που έχουν συνηθίσει στην σκλαβιά και να ξέρεις με τον νου και όλες τις αισθήσεις ότι η κατάσταση είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει.Θα φάω όλη μου τη ζωή να ψάχνω αυτό το "παραθυράκι" και μια μέρα ελπίζω είτε εγώ είτε η κληρονομιά μου να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην γη του Ήλιου...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Fallen

I asked the angels why they have fallen
and they respond because they didn't have choice
they have to take it violently...
and I wondered do I have a choice too?

I asked the sea and the air why they move all the time and do not rest
and they respond because they cannot control the movement
they are moved by an upper force
and I wondered do I am moved by an upper force...the God or Puppeteer?

I asked the ants why they why they live in the ground
and they respond because they have to
they have to protect themselves
and I wondered do I have to protect myself too?

And the answer was not clear and the protection was useless against lies and treacherous people.The shield of spirit weakend by time and finaly I slept and my existance became something different and I wondered again from the beginning....