Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

The Accident Of Birth

Το παρόν κείμενο είναι αφιερωμένο στον Edgar Allan Poe (January 19 1809 – October 7 1849) με τον οποίο έχω την τιμή να έχω γεννηθεί την ίδια μέρα.

Ήταν ένας παράξενος συγγραφέας.Για πολλούς αυτός που έβαλε της βάσεις για την λογοτεχνία της επιστιμονικής φαντασίας. Υπήρξε φιλόσοφος με τον τρόπο του. Και ίσως ο μόνος άνθρωπος που εκείνη την εποχή προσπάθησε να ζήσει μονάχα από τα γραπτά του. Υπήρξε πεσιμιστής,είχε τους δικούς του δαίμονες και υπέκυψε στις δικές του αμαρτίες.Έγραψε για παράξενες καταστάσεις και ιστορίες. Κάποτε πριν καν δω τι είναι αυτός ο Edgar Allan Poe έζησα κι εγώ παρόμοια για κάποιο διάστημα.

Υπάρχει μια θεωρία που εξηγεί την αστρολογία σε σχέση με το χρόνο που γεννήθηκε κανείς και όχ σε σχέση με τα άστρα τα οποία ούτος ή άλλως έχουν μετακινηθεί και ο Αιγόκαιρος του σήμερα δεν είναι ο Αιγόκερος της περασμένης χιλιετίας. Λοιπόν η θεωρία αυτή θέλει το έμβρυο να επιρρεάζεται από τους παράγοντες που επιρρέασαν την μάνα πριν το γεννήσει.Αυτοί οι παράγοντες επιρρεάζουν

Αξέχαστα πράγματα που είπε:

" Η βεβαιότητα της ύπαρξης μιας αμαρτίας μέσα σε μια πράξη είναι συχνά η μόνη ακαταμάχητη δύναμη που μας σπρώχνει στην εκπλήρωσή της."

"Παρατηρήθηκε ότι όλοι οι τρελοί ήταν φιλόσοφοι και ότι όλοι οι φιλόσοφοι ήταν τρελοί."

"Τα γκρίζα μαλλιά είναι τα αρχεία του παρελθόντος."

"Εκείνος που ονειρεύεται ξύπνιος έχει συναίσθηση χιλιάδων πραγμάτων που διαφεύγουν σ' εκείνον που ονειρεύεται κοιμισμένος."

"Κάθε πράγμα είναι καλό ή κακό, συγκρινόμενο πάντα με κάτι άλλο."

"Η άγνοια είναι ευλογία, αλλά για να είναι η ευλογία αυτή απόλυτη, πρέπει η άγνοια να είναι τόσο βαθιά που να μην υποψιάζεται καν ούτε την ύπαρξη του ίδιου της του εαυτού."

"Για να είσαι ευτυχισμένος έως ένα σημείο, πρέπει να έχεις υποφέρει μέχρι το ίδιο αυτό σημείο."

"Η ευτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης."

"Όταν ένας τρελός δείχνει τελείως λογικός, τότε είναι, πιστέψτε με, που πρέπει να του φορέσεις ζουρλομανδύα.