Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

Τι είναι ένας λυκόψυχος άνθρωπος;

Καλημέρα,είναι η πρώτη μου εγγραφή και η πρώτη ουσιαστικά συνάντηση και γνωριμία μας.Σας καλωσορίζω λοιπόν σε ένα γραπτό κόσμο της δικιάς μου μοναδικής οπτικής.Σε αυτό το blog θα διαβάσετε σκέψεις και απόψεις μου πάνω σε διάφορα θέματα.Οι απόψεις που θα προβληθούν δεν είναι απαραίτητα οι τρέχουσες μου.
Ας αρχίσουμε εξηγόντας σας την δικιά μου έννοια ενός "λυκόψυχου" ανθρώπου.Είναι κάτι που έφτιαξα για να μπορώ εγώ ο ίδιος να προσδιορήσω τον εαυτό μου.Το λυκόψυχος έχει δύο αποδεκτές ερμηνίες.Η πρώτη δηλώνει κάθε άνθρωπο που απο μικρή ηλικία είχε έμφυτη την αγάπη για τους λύκους ή έχει ταυτηστεί με αυτούς.Μετά από μια ερασητεχνική έρευνα στο διαδύκτιο αλλά και μιλόντας με διάφορους ανθρώπους,διαφορετικής εθνικότητας,ηλικίας και φύλου ανακάλυψα κάτι συναρπαστικό.Δεν υπάρχει άλλο ζώο με το οποίο να ταυτίζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι.Ο λύκος είναι μέσα σε πολλούς από εμάς.Δεν είμαστε λυκάνθρωποι αλλά λυκόψυχοι.
Πιστεύω πως ο λύκος είναι αυτό που δεν είμαστε εμείς για την φύση.Δηλαδή στην κορυφή της τροφικής αλισύδας και διατηρητές και φύλακες των νόμων και της ισορροπίας της μητέρας φύσης.Η δεύτερη ερμηνία του "λυκόψυχου" ανθρώπου πηγάζει από μια πολύ προσωπική και προσαρμοσμένη αντίληψη της κλασσικής μας θεωρίας για τα πρόβατα και τους λύκους.
Η δικιά μου θεώριση είναι η εξής:Είμαι ένας λύκος γεννημένος και μεγαλωμένος ανάμεσα στα πρόβατα.Ξέρω καλά τον ευατό μου και ξέρω καλά και τις φυσικές μου παρορμήσεις.Αλλά δεν τρώω τα πρόβατα γιατί με αυτά με δένουν δεσμοί αγάπης.Καμιά φορά τα μισώ για την αφέλεια τους όμως όταν έρθουν οι άλλοι λύκοι εγώ θα προστατέψω τα πρόβατα.
Επεξήγηση είμαι ένας άθρωπος που δεν ανήκω στην πλειοψηφεία αν και προέρχομαι από αυτήν.Γνωρίζω την διαφορετικότητα και τις ικανότητες μου.Δεν "σκοτώνω" ούτε υποτιμώ ή μειώνω κανέναν γιατί αγαπώ όλους τους ανθρώπους.Καμιά φορά όντως τους μισώ για τη βλακεία που τους δέρνει αλλά όταν βλέπω άλλους "λύκους" δηλαδή δυνατούς ανθρώπους με εξουσία στα χέρια να απειλούν τους πολλούς τότε προσπαθώ να ειδοποιήσω τα πρόβατα ή στην καλύτερη περίπτωση να τα προστατέψω.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα.
Είμαι ένας άνθρωπος που δεν σταματάει να σκέφτεται.Είμαι πεισματάρης και φιλοσοφώ και βρίσκω νόημα στα πάντα.Παθιάζομαι με ένα θέμα και ασχολούμαι με αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα.Μετά βρίσκω κάτι άλλο να γίνει το νέο αντικείμενο της ενασχόλησης μου.Έχω μάθει πολλά πράγματα και δεν μετανιώνω που δεν ασχολήθηκα αρκετά με ένα πράγμα.Θα μου πείτε μα στην εποχή της εξειδίκευσης ζεις.Κι ομώς οι πιο πολλοί από εσάς δεν θα αντιληφθείτε ότι η ικανότητα ενός ανθρώπου να συνδέει τα πάντα με έναν πολύπλοκο αλλά και συνάμα φυσικό τρόπο είναι και αυτός ένας τομέας εμβάθυνσης γιατί ναι μεν αλλάζουν τα αντικείμενα μελέτης αλλά όλα συδιάζονται σε μια μεγαλύτερη σφαιρική αντίληψη της πραγματικής "κοσμικής" πραγματικότητας.Ελπίζω να καταλάβαται κάτι από αυτό που ήθελα να πω.

3 σχόλια:

kanella είπε...

Συμφωνώ με αυτά που λες και βρίσκω πολλές απ'τις δικές μου σκέψεις στα λόγια σου... Άντε λοιπόν να αποτυπώσεις κι άλλες σου φιλοσοφίες! ^^

(Καταρίνα εδώ, μπάι δε γουέι!)

Nefeli είπε...

Που λες ο πατέρας μου πάντα έλεγε: δεν θα μπω σε κανένα μαντρι σαν πρόβατο, εγώ έιμαι μοναχικός λύκος της στέπας. Το έλεγε αυτό για να κάνει ξεκάθαρη την διαφορετικότητά του. Με μια έννοια δηλαδή έιναι και αυτός λυκόψυχος.:) Με τον καιρό υιοθέτησα και εγώ αυτήν την φιλοσοφία, χωρίς βέβαια να λέω οτί είμαι λυκόψυχη(δεν εχω αποφασισει ακομα τι ζωο:P). Καταλαβαίνω και βρίσκω εξαιρετική την ιδέα και την φιλοσοφία αυτήν, ειδικά όσον αφορά την γενική και όχι ειδική ματιά. Συνεχισε ετσι!

Το παιδί της πλατείας είπε...

Φίλε Νίκο είδα το ΥΠΕΡΟΧΟ και συνταρακτικό blog του και να είσαι καλά.
Είμαι και εγώ λυκόψυχος που προσπαθεί να επιβιώσει.
Να είσαι καλά φίλε μου απο Ξάνθη είσαι?
Εκεί σπούδαζε ο κολλητός μου.
Εγώ είμαι απο Ζάκυνθο
Λοιπόν για να μην μιλάω πολύ σου αφιερώνω το τελευταίο μου post
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html

Στο αφιερώνω με την ανάσα του λύκου...

Το παιδί της πλατείας απο Ζάκυνθο